Sunday, August 28, 2011

Daftar CIMB Clicks

Assalam, sahabat2 sekalian tau tak cara nak buat CIMB Clicks....sebelum nih ader dak tanya member-member. buat Penat je tanya2, lebih baik search google....berlambak muncul jawapan yang sering menjadi persoalan.

sahabat , tau tak Banyak kelebihan kalau guna CIMB Cllicks nih....boleh bayar bil, topup, shopping dan paling penting dapat tengok berapa jumlah duit korang tanpa perlu pergi ke ATM.....tak yah ar susah-susah beratur panjang semata-mata nak tengok duit simpanan....


Benda pertama yang korang perlu buat ialah 
1-pergi ke mesin ATM CIMB yang berdekatan
2-masukkan kad korang 
3-tekan no. pin korang. 
4- klik pada 'lain-lain' 
5-klik pula pada 'CIMB clicks'. 
Nanti akan keluar dua pilihan
6-setelkan pilihan yang pertama 
7-kemudian setelkan yang kedua pulak. 
Bila dah siap ,
8-korang akan dapt no.pin tersebut melalui telefon

9- Ok, bila dah buat semua tu, pergi ke laman web http://www.cimbclicks.com.my/ klik pada first time Login. dan ikut arahan untuk register. 
seperti dibawah
 

 ...masyAllah, syukur mudah nye...








4 comments:

Ikhwanul Muslimin : 1. Allah tujuan kami (Allahu ghayatuna) | 2. Rasulullah teladan kami (Ar-Rasul qudwatuna) | 3. Al-Qur'an landasan hukum kami (Al-Quran dusturuna) | 4. Jihad jalan kami (Al-Jihad sabiluna) | 5. Mati syahid di jalan Allah cita-cita kami yang tertinggi (Syahid fiisabilillah asma amanina)